hidden costs when picking a 3PL provider

Tai, ar užsakymus vykdyti pačiam, ar patikėti šį darbą 3PL logistikos paslaugų įmonei, dar vadinamai e. prekybos užsakymų vykdymo paslaugų teikėju, yra vienas svarbiausių sprendimų, kuriuos turi priimti verslas. Nesvarbu, ar esate predadantysis e. prekybininkas, ar tiesiog mėgstate, kad Jūsų darbo vieta apsiribotų stalu, kėde ir kompiuteriu, 3PL logistikos paslaugos Jums pravers. Jos turi daug privalumų, įskaitant mažesnes išlaidas bei greitesnį prekių pristatymą, ir užtikrina didesnį klientų pasitenkinimą.

Vienas iš iššūkių, iškylančių renkantis e. prekybos užsakymų vykdymo centrą, yra siūlomos paslaugos ir jų įkainiai. Kalbų skirtumas, užsakymų vykdymo centro specializacija ir verslo kultūra apskritai – visa tai gali būti priežastys, kodėl mėnesio gale gauta sąskaita už paslaugas yra didesnė, nei iš pradžių sutarta. Todėl be galo svarbu iš anksto, prieš pasirašant įpareigojančią sutartį, 3PL logistikos paslaugų teikėjo pasiteirauti apie visas operacijas ir jų įkainius. „HappyParcel“ komandai itin svarbu, kad klientai būtų tinkamai informuoti ir tada priimtų sprendimus. Dėl šios priežasties, siųsdami komercinius pasiūlymus, mes nenuslepiame jokios informacijos.

Toliau pristatysime dažniausiai pasitaikančius mokesčius, susijusius su užsakymų vykdymu. Ši informacija turėtų padėti Jums pasirinkti 3PL logistikos paslaugas, atitinkančias Jūsų biudžetą. Jei šių įkainių nėra pradiniame pasiūlyme, nereiškia, kad jų neatsiras vėliau paslaugų teikimo sutartyje ar mėnesinėse sąskaitose. Todėl būtinai apie juos paklauskite e. prekybos užsakymų vykdymo paslaugų teikėjo atstovo.

Jei šių įkainių nėra pradiniame pasiūlyme, nereiškia, kad jų neatsiras vėliau.

Administravimo mokesčiai

Yra du administravimo mokesčiai: diegimo mokestis ir paskyros valdymo mokestis.

Diegimo mokestis dažniausiai yra vienkartinė rinkliava, skirta naujos paskyros įdiegimo kaštams padengti. Į jį įskaičiuotos išlaidos už e. prekybos užsakymų vykdymo centro infrastruktūros (ir fizinės, ir elektroninės) paruošimą, e. parduotuvių integracijas, programinės įrangos licencijas ir kitos susijusios sąnaudos. Mokestis dažniausiai pritaikomas kiekvienam klientui individualiai ir prasideda nuo 100 $.

Paskyros valdymo mokestis yra paslėptas ir nenuspėjamas įkainis, kuris varijuoja nuo 50 $ iki 1000 $ per mėnesį priklausomai nuo teikiamų logistikos paslaugų. Iš pradžių jis gali pasirodyti brangus, bet ilgalaikėje perspektyvoje tai gali tapti pigesne komercinių atsargų valdymo, ataskaitų teikimo ir siuntų sekimo paslaugų alternatyva.

Prekių gavimo ir išsiuntimo mokesčiai

Viena kertinių e. prekybos užsakymų vykdymo centro užduočių yra prekių gavimas ir išsiuntimas. 3PL logistikos paslaugų teikėjas Jūsų vardu priima produktus ir sklandžiai juos apdoroja bei išsiunčia klientams be jokių papildomų pastangų iš Jūsų pusės. Nors prekių išsiuntimo mokestis sudarys reikšmingą dalį mėnesinėje paslaugų sąskaitoje, įsitikinkite, kad gerai suprantate, kas yra prekių gavimo mokestis, kaip kiekvienas paslaugų teikėjas jį apskaičiuoja ir taiko.

Prekių gavimo ir priėmimo mokestis apima produktų priėmimą į užsakymų vykdymo centro sandėlį, SKU (angl. stock keeping unit) suskaičiavimą bei išrūšiavimą ir saugojimą. Įkainis priklauso nuo užsakymų vykdymo paslaugų teikėjo nustatyto tarifo ir geografinės sandėlio padėties. Kartais įtakos tarifui turi ir produktų svoris, dydis bei kiekis. Prekių gavimo ir priėmimo mokestis skaičiuojamas pagal siuntos tūrį (konteineris, paletė ir pan.) arba pagal darbo valandas, kurių reikia prekėms iškrauti, išrūšiuoti ir padėti saugojimui. Kai kurios 3PL logistikos paslaugų įmonės turi fiksuotą tarifą, kurį lemia palečių arba mėnesinių e. prekybos užsakymų skaičius.

Išsiuntimo mokestis yra kaštai, sunaudoti tam, kad prekės būtų pristatytos Jūsų klientams – galutiniams vartotojams. Siuntimo mokestis priklauso nuo pasirinkto vežėjo, transporto rūšies (sunkvežimiu ar lėktuvu) ir nuo laiko, per kurį produktai turi būti pristatyti. JAV siuntų gabenimo įmonės taiko įvairius papildomus mokesčius, kurie nebūtinai išdėstomi tiesiai šviesiai (priemoka už kurą, papildomi mokesčiai už pristatymą į darbovietę ar miegamąjį rajoną ir kt.). Jei nemėgstate staigmenų ir mieliau išvengtumėte netikėtai didesnių sąskaitų, paprašykite, kad Jums pateiktų siuntimo kainas su įskaičiuotais visais galimais papildomais mokesčiais. O jei Jūsų užsakymų skaičius kas ketvirtį tolygiai didėja, galite užsakymų vykdymo paslaugų teikėjo paprašyti Jūsų vardu pasiderėti dėl palenkesnių siuntimo tarifų.

Saugojimo ir sandėliavimo mokesčiai

Saugojimo ir sandėliavimo mokesčiai yra kintamasis tarifas ir atspindi kaštus, sunaudotus produktų laikymui 3PL logistikos paslaugų teikėjo sandėlyje, iki kol jie yra išsiunčiami klientams. Saugojimo mokestis gali būti skaičiuojamas pagal tūrį, plotą, palečių, lentynų, talpyklų ar paprasčiausiai prekių, laikomų sandėlyje, skaičių. Mokestis imamas už kiekvieną produktą, kuris patenka į sandėlį, arba už kvadratinę pėdą, kurią užima sandėlyje likę (neparduoti) produktai mėnesio pabaigoje. „HappyParcel“ skaičiuoja šį mokestį tik už atsargas, kurios neparduotos lieka mėnesio pabaigoje. Mes manome, kad turėtumėte mokėti tik už naudojamą vietą, todėl mūsų saugojimo mokestis skaičiuojamas pagal kubinę pėdą.

Grįžtamosios logistikos mokestis

Grįžtamosios logistikos (prekių grąžinimo) mokestis taikomas, kai užsakymų vykdymo įmonė apdoroja klientų grąžintus produktus. Pastebėsite, kad nedaugelis trečiųjų šalių e. prekybos užsakymų vykdymo paslaugų teikėjų siūlo šią paslaugą dėl papildomo darbuotojų apmokymo ir kitų, laiko atžvilgiu brangių išteklių, kurių gali prireikti šiai užduočiai atlikti. Jei Jums reikia šios paslaugos, išsiaiškinkite, ar Jūsų pasirinktos 3PL logistikos paslaugos ją apima. Šis mokestis varijuoja nuo 5-10 $ už grąžintą siuntą priklausomai nuo produkto ir jo tipo. Turite apsvarstyti prekių grąžinimo apdorojimo mokestį ir pagalvoti, kas Jums kainuotų mažiau išteklių. Vieni e. prekybininkai nusprendžia leisti klientams pasilikti produktą užuot reikalavę jį grąžinti į trečiųjų šalių logistikos paslaugų sandėlį. O kiti prašo užsakymų vykdymo paslaugų teikėjo prie kiekvienos siuntos pridėti siuntos grąžinimo lipduką.

Pakavimo mokesčiai

Yra trys pagrindiniai pakavimo mokesčiai ir kartu sudėjus gali sudaryti iki 30 % sąskaitos už užsakymų vykdymo paslaugas. 

Pakavimo ir siuntimo priemonės – vokai, kartotinės dėžės, burbulinė plevelė, pakavimo popierius, lipni juosta, siuntų lipdukai, pakavimo granulės ir kitos medžiagos užtikrina, kad produktai keliautų saugiai ir pasiektų klientus be pažeidimų. Mokėsite už užsakymų vykdymo centro žinias ir patirtį. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje taip sutaupysite daugiau laiko, pinigų ir energijos, nei jei pats rinktumėtės, pirktumėte ir sandėliuotumėte šiuos reikmenis. Tik nepamirškite iš anksto pasiklausti apie pakavimo mokesčius. Jie tikriausiai bus didesni, jei norėsite Jums pritaikytų priemonių, pvz., vokų, dėžių ar lipnios juostos su Jūsų parduotuvės pavadinimu.

Užsakymų apdorojimo arba paėmimo ir supakavimo mokestis yra susijęs su užsakymų apdorojimu 3PL logistikos paslaugų teikėjo sistemoje, reikalingų SKU paėmimu iš saugyklos ir supakavimu, naudojant atitinkamas siuntimo priemones. Šis mokestis gali būti taikomas kiekvienai prekei atskirai arba nebūtinai. Nepamirškite to paklausti e. prekybos užsakymų vykdymo paslaugų teikėjo, kai gausite iš jo pasiūlymą. 

Prie užsakymo pridedami lapeliai gali apimti reklamines skrajutes, sąskaitas ar kitokią spausdintą medžiagą, kuri jau tapo įprastu papildomu įkainiu.

Išvados

Iš pradžių ne visi galimi papildomi mokesčiai Jums atrodys akivaizdūs, tačiau viską išsiaiškinsite, lygindamas skirtingas 3PL logistikos įmones ir jų paslaugas. Nebijokite atsisakyti paslaugų, kurių Jums nereikės. Suraskite vietas, kurias galite automatizuoti (pvz., užsakymų sekimo puslapius galima sugeneruoti su programėlėmis, kurias galite įsidiegti iš įvairių e. prekybos platformų programėlių parduotuvių, pvz., BigCommerce ar Shopify). Kad ir ko Jums reikia, drąsiai prašykite 3PL logistikos paslaugų teikėjo detalizuoti įkainius, kad galėtumėte priimti sprendimą gerai informuotas ir liktumėte patenkintas. „HappyParcel“ komanda su džiaugsmu Jums padės.

Reikia pagalbos vykdant užsakymą?
Mes esame čia, kad padėtume.